Utgivarna utreder
medieetisk nämnd

29 januari, 2013

Nils Funckes utredning om en samlad medieetisk nämnd för press, radio och TV har fått ett positivt mottagande av Utgivarna. Men några små ändringar krävs innan den skickas ut på remiss i mars.

 

Det var vid Utgivarnas styrelsemöte i går som Nils Funckes utredning diskuterades. Överlag var styrelsen positiv, men ordförande Ove Joanson berättar för Medievärlden att en del förslag i utredningen låg utanför uppdraget, och närmast är att betrakta som Nils Funckes egna förslag.

Ett sådant exempel är hur systemet ska finansieras.

”Det är väldigt intressanta förslag, men Utgivarna står inte bakom dem. Innan rapporten ska ut på remiss måste det bli tydligare vad som är vad. Nu ska Nils Funcke redigera om förslaget inför Utgivarnas styrelsemöte i början av mars. Efter det ska det ut på remissrunda”, säger Ove Joanson till Medievärlden.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies