Upptrappad kampanj för kidnappad journalist

8 oktober, 2021

Åtta franska städer flaggar från idag med banderoller som kräver frihet för frilansjournalisten Olivier Dubois, som hålls som gisslan av en islamistgrupp i Mali.

Olivier Dubois fördes bort för ett halvår sedan, den 8 april, när han var på uppdrag i Mali. I början av maj berättade han i en video som spreds i sociala medier att han hålls som gisslan av en al-Qaida-anknuten terrorgrupp.

Dubois arbetar för titlar som Libération och Le Point Afrique, och enligt Le Monde var han i Mali för att intervjua en represenant för just den terrorgrupp som ska tros hålla honom fången.

Reportrar utan gränser, RSF, trappar nu upp kampanjen för Dubois. Åtta franska städer, däribland Paris, Marseille, Nice och Lyon, har sagt ja till att hänga upp en stor banderoll från RSF på sina stadshus, med budskapet ”Frige Olivier Dubois”.

– Städernas mobilisering är ett starkt budskap om stöd och solidaritet till en journalist som togs gisslan när han utförde sitt arbete, säger RSFs generalsekreterare Christophe Deloire i en kommentar.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies