Gå direkt till textinnehållet

Upptrappad kampanj för kidnappad journalist

Åtta franska städer flaggar från idag med banderoller som kräver frihet för frilansjournalisten Olivier Dubois, som hålls som gisslan av en islamistgrupp i Mali.

Olivier Dubois fördes bort för ett halvår sedan, den 8 april, när han var på uppdrag i Mali. I början av maj berättade han i en video som spreds i sociala medier att han hålls som gisslan av en al-Qaida-anknuten terrorgrupp.

Dubois arbetar för titlar som Libération och Le Point Afrique, och enligt Le Monde var han i Mali för att intervjua en represenant för just den terrorgrupp som ska tros hålla honom fången.

Reportrar utan gränser, RSF, trappar nu upp kampanjen för Dubois. Åtta franska städer, däribland Paris, Marseille, Nice och Lyon, har sagt ja till att hänga upp en stor banderoll från RSF på sina stadshus, med budskapet ”Frige Olivier Dubois”.

Annons Annons

– Städernas mobilisering är ett starkt budskap om stöd och solidaritet till en journalist som togs gisslan när han utförde sitt arbete, säger RSFs generalsekreterare Christophe Deloire i en kommentar.

Fler avsnitt
Fler videos