Uppmanar Löfven att
lyfta pressfrihet

15 juni, 2017

Sverige måste göra mer för att stå upp för press- och yttrandefrihet i Bangladesh, skriver författaren och journalisten Tasneem Khalil, med anledning av att Stefan Löfven i dag tar emot landets premiärminister.

I en krönika i Omvärlden skriver svensk-bangladeshiske journalisten Tasneem Khalil att ”Sverige har lämnat walkover i Bangladesh”.

Den svenska regeringen borde stå upp bättre för mänskliga rättigheter i det land där aktivister och oppositionella kidnappas och avrättas av polisiära dödssvadroner, skriver Khalil, och nämner en rad problematiska områden i Bangladesh – som pressfrihet, flyktingars och minoriteters rättigheter och arbetsrätt:

Ett första steg vore att lyfta och tala klarspråk om de här frågorna, en efter en, när Sheikh Hasina träffar representanterna från Sveriges regering i Stockholm nu i dagarna.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Journalisten-podden

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies