Unionen varslar
på public service

27 april, 2012

Fackförbundet Unionen varslar om konflikt på public serviceföretagen SVT, SR, UR och Radiotjänst. Det är oklart hur det kommer att påverka programverksamheten på företagen.

Förhandlingarna mellan fackförbundet Unionen och arbetsgivarparten Medieföretagen har tidigare strandat efter oenighet om lönenivåer och schemaläggning.

På SVT berör varslet Programkontrollen och Kopplingscentralen, där Unionens medlemmar enligt Unionens pressmeddelande "inte kommer att hantera" SVT 2, SVT 24, Kunskapskanalen och SVT World, medan SVT1 och Barnkanalen kommer att undantas.

Jörgen Bjärndell är förhandlingschef för SVT.

- Det går inte att säga än hur varslet kommer att påverka vår programverksamhet. Vi måste sätta oss in i vad det innebär och vilken typ av konfliktåtgärder det är fråga om, den här informationen har precis kommit, säger han till Journalisten.

På SR berörs områdessupport inom Teknik IT, produktionsservice, tablå- program- och musikläggning samt ekonomer och ekonomiassistenter. På UR omfattas Mediacenter, Leveranscenter, kvalitetskontroll, kopiering och programkontroll.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies