Gå direkt till textinnehållet

Unionen varslar på public service

Fackförbundet Unionen varslar om konflikt på public serviceföretagen SVT, SR, UR och Radiotjänst. Det är oklart hur det kommer att påverka programverksamheten på företagen.

Förhandlingarna mellan fackförbundet Unionen och arbetsgivarparten Medieföretagen har tidigare strandat efter oenighet om lönenivåer och schemaläggning.

På SVT berör varslet Programkontrollen och Kopplingscentralen, där Unionens medlemmar enligt Unionens pressmeddelande "inte kommer att hantera" SVT 2, SVT 24, Kunskapskanalen och SVT World, medan SVT1 och Barnkanalen kommer att undantas.

Jörgen Bjärndell är förhandlingschef för SVT.

– Det går inte att säga än hur varslet kommer att påverka vår programverksamhet. Vi måste sätta oss in i vad det innebär och vilken typ av konfliktåtgärder det är fråga om, den här informationen har precis kommit, säger han till Journalisten.

På SR berörs områdessupport inom Teknik IT, produktionsservice, tablå- program- och musikläggning samt ekonomer och ekonomiassistenter. På UR omfattas Mediacenter, Leveranscenter, kvalitetskontroll, kopiering och programkontroll.

Fler avsnitt
Fler videos