Ulrika Knutson. FOTO: Tor Johnsson

Ulrika Knutson får nyinstiftat kulturpris

31 oktober, 2018

Journalisten Ulrika Knutson får Jon Engström-priset som delas ut för första gången.

Smålandsakademin och stiftelsen Barometern har instiftat det nya kulturpriset som är uppkallat efter Barometerns grundare Jon Engström. Priset ska delas ut var tredje år.

Ulrika Knutson är född i Kalmar. Hon skriver krönikor för Journalisten och för Expressen och har bland annat varit kulturredaktör för tidningen Månadsjournalen och ordförande för Publicistklubben.

”Priset ska uppmärksamma insatser som i Jon Engströms anda visar på civilkurage, mod och entreprenörskraft. Pristagarna ska ha verkat i eller ha anknytning till Småland och prissumman är 50 000 kronor”, skriver Barometern.

Ulrika Knutson mottar utmörkelsen den 10 november på Kalmar slott under en sammankomst som anordnas av Smålandsakademin.

Juryns motivering lyder:

Pristagaren utmärker sig i Jon Engströms anda som en frispråkig och engagerad röst i den svenska kultur- och samhällsdebatten. Knutson är en viktig och självständig kommentator som i genomtänkta och elegant formulerade artiklar och krönikor förmår ge kunskapsrika och annorlunda perspektiv på aktuella frågor och samtalsämnen.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies