UG fällt av granskningsnämnden

28 oktober, 2013

GRN-beslut Granskningsnämnden för radio och TV har fällt Uppdrag gransknings reportage om Leksands kommuns stöd till ishockeyföreningen Leksands IF. Programmet stred enligt nämnden mot kravet på saklighet.

I programmet uppmärksammades en affär där Leksands kommun hade sålt två ishallar till Leksands IFs fastighetsbolag för en krona och via avtal fått ett antal aktier i Leksands IFs fastighetsbolag. Aktierna togs också upp i samband med redogörelsen för en campingaffär.

I programmet sades att värdet på aktierna bedömdes vara 39 miljoner kronor. Enligt nämnden var beskrivningen av värdet på aktierna så bristfällig att programmet i detta avseende stred mot kravet på saklighet.

Nämnden ansåg vidare att det inte visats tillräcklig grund för uppgiften i programmet att kommunens stöd till Leksands IF medfört en kostnad för kommuninvånarna på 120 miljoner kronor. Nämnden ansåg därför att programmet även i detta avseende stred mot kravet på saklighet.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
GRN-beslut

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies