Tysk tidningsjournalist gripen i Turkiet

28 februari, 2017

Deniz Yücel som arbetar för den tyska jätten Die Welt sitter fängslad i Turkiet. Efter en artikel om läckta mejl anklagar myndigheterna reportern för att ha stöttat en terrororganisation och uppmanat allmänheten till våld.

Den tysk-turkiske medborgaren Deniz Yücel är korrespondent för Die Welt. I mitten av februari rapporterade han om en serie mejl som en hackergrupp lyckats komma åt från privata mejlkonversationer tillhörande Berat Albayrak, landets energiminister, och svärson till presidenten Recep Tayyip Erdoğan, skriver The Guardian.

Yücel anklagas nu för att ha spridit propaganda och för att stötta en terrororganisation. I måndags bestämde också en domstol i Istanbul att han ska sitta fängslad i väntan på rättegång.

Den tyska förbundskanslern Angela Merkel kritiserar Turkiet och säger att hon räknar med en rättvis bedömning av fallet och att journalisten snart är på fri fot.

Taggar: Turkiet, pressfrihet

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Senaste numret

Prenumerera

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies