Twitter stämmer Trump-administrationen

7 april, 2017

Twitter har lämnat in en stämning riktad mot Trump-administrationen. Detta sedan tull- och gränspolismyndigheten krävt att få veta vem som ligger bakom ett anonymt Twitterkonto.

Den amerikanska tull- och gränspolismyndigheten krävde att få reda på detaljer om en person bakom ett anonymt twitterkonto. Det har fått Twitter att stämma Trump-administrationen med hänvisning till yttrandefriheten, skriver Aftonbladet.se.

Twitter-användaren har skrivit kritiska inlägg om Trumps presidentskap och påstår sig vara myndighetsanställd.

Enligt stämningsansökan som Twitter lämnat in till en federal domstol i San Fransisco har tjänstemän vid tull- och gränspolismyndigheten hotat med att dra Twitter inför domstol om de inte avslöjar telefonnummer, mejladresser, IP-adresser och andra detaljer bakom det kritiska kontot.

Twitter vägrar att lämna ut uppgifterna med hänvisning till yttrandefriheten i den amerikanska grundlagen.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Senaste numret

Prenumerera

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies