Twitter faktavarnar Trumptweetar

27 maj, 2020

Twitter har för första gången flaggat två inlägg av USAs president Donald Trump som ”potentiellt vilseledande”, rapporterar amerikanska medier.

Det var igår som Twitter flaggade två av Trumps tweetar där presidenten hävdade att poströstning skulle leda till utbrett valfusk. Under inläggen lade Twitter en länk till fakta om poströstningen.

Donald Trump reagerade starkt på Twitters agerande och anklagade företaget för att lägga sig i presidentvalskampanjen.Twitters talesperson Katie Rosborough försvarar i USA Today beslutet som hon menar är i linje med de riktlinjer kring vilseledande information som Twitter tidigare gått ut med.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Roger Sperrling tors, 2020-05-28 23:54
ÄNTLIGEN...!!!

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies