Två nya journalistmord i Mexiko

12 november, 2021

Inom loppet av ett par dagar har ytterligare två journalister fått sätta livet till i Mexiko, båda har skjutits till döds. 

Straffriheten när det gäller våld mot journalister fortsätter att öka på våldsspiralen i Mexiko, menar Committe to protect journalists.

De senaste offren är reportern Fredy Fernando Lopez Arévalo som sköts till döds den 28 oktober utanför sitt hem i delstaten Chiapas.

Samma dag frihetsberövade beväpnade män Alfredo Cardoso Echevarría utanför hans hem i Acapulco, dagen efter hittades han mördad med flera pistolskott. CPJ undersöker nu ifall de två journalisterna har mördats på grund av någonting de har rapporterat.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies