Två journalister bland
de dödade i Pakistan

9 augusti, 2016

Två journalister dog i bombattentaten som krävde 70 liv i Pakistan på måndagen.

Bland de 70 dödade i självmordsbomberna i Quetta i Pakistan på måndagen finns två journalister som arbetade för lokala TV-medier. Det rapporterar AP.

Mehmood Khan, fotograf för Dawn News och Shehzad Ahmed, fotograf för Aaj TV, befann sig på sjukhuset i Quetta för att rapportera om personer som samlades för att sörja advokaten Bilal Anwar Kasi som mördats tidigare på måndagsmorgonen och vars kropp förts till sjukhuset. Den senaste tiden har flera attacker riktats mot advokater i Baluchistan. Polisens teori är att bombattacken var riktad mot de sörjande.

Shehzad Ahmed dog omedelbart och Mehmood Khan dog kort därefter på sjukhus. Ytterligare en journalist från Dunya News ska också ha skadats i attacken.

Den militanta gruppen Jamaat-ul-Ahrar har tagit på sig ansvaret för de två bombattackerna.

Militanta grupper i Pakistan har upprepade gånger utfört uppföljande attacker i syfte att döda sörjande eller personer som tar sig till attentatsplatsen. Sådana ”sekundära” attacker medför särskilda risker för journalister som ofta bevakar begravningar och besöker bombplatser, uppger Committee to Protect Journalists som fördömer attacken.

Sedan 1992 har 60 journalister dödats i Pakistan.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Grävfonden

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies