TV4 gör valprogram för SFI

21 juni, 2018

TV4 gör utbildningsmaterial och filmer om bland annat de fria mediernas roll, riktade till personer i språkklasser i SFI och SVA.

Målgruppen för TV4s nya initiativ ”Valfrihet” är deltagare i kurserna Svenska för invandrare (SFI) och Svenska som andraspråk (SVA). I en serie specialanpassade kortfilmer beskriver journalisterna Jenny Strömstedt och Anders Pihlblad bland annat de fria mediernas roll i samhället, riksdagspartierna och valsystemet. Till varje film finns ett utbildningsmaterial som tagits fram i samarbete med utbildningsaktören Eductus.

Projektet genomförs inom ramarna för C Mores språkprojekt Filmtegration, där svenska filmer från C More används i språkundervisningen.

”Vi är inte experter på pedagogik eller hur språk bäst undervisas, men när förslaget kom till oss insåg vi att vi med enkla medel skulle kunna bidra till att fler intresserar sig för valet – och det tror vi är bra. Om det samtidigt kan fylla en funktion som språkinlärningsverktyg är det förstås en rolig bonus”, säger Mattias Hägerlund, projektledare för TV4s valsatsning.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Jori Elmasson tis, 2018-09-04 10:29
Ser att "gammal" info men undrar i samband med SFI och krav på att lära sig svenska på kort tid med kanske en lärare per 30 personer. Min fråga är att varför inte ställa krav på att införa EFP (Engelska För Politiker) där samma krav ska gälla. Dvs IG i betyg = av med jobbet/posten el. av med den statliga lönen. Mvh Jori Elmasson

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies