Gå direkt till textinnehållet

TV4 gör valprogram för SFI

TV4 gör utbildningsmaterial och filmer om bland annat de fria mediernas roll, riktade till personer i språkklasser i SFI och SVA.

Målgruppen för TV4s nya initiativ ”Valfrihet” är deltagare i kurserna Svenska för invandrare (SFI) och Svenska som andraspråk (SVA). I en serie specialanpassade kortfilmer beskriver journalisterna Jenny Strömstedt och Anders Pihlblad bland annat de fria mediernas roll i samhället, riksdagspartierna och valsystemet. Till varje film finns ett utbildningsmaterial som tagits fram i samarbete med utbildningsaktören Eductus.

Projektet genomförs inom ramarna för C Mores språkprojekt Filmtegration, där svenska filmer från C More används i språkundervisningen.

”Vi är inte experter på pedagogik eller hur språk bäst undervisas, men när förslaget kom till oss insåg vi att vi med enkla medel skulle kunna bidra till att fler intresserar sig för valet – och det tror vi är bra. Om det samtidigt kan fylla en funktion som språkinlärningsverktyg är det förstås en rolig bonus”, säger Mattias Hägerlund, projektledare för TV4s valsatsning.

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos