TV4 gör 30-timmars sändning om USA-val

27 oktober, 2016

Den åttonde november avgörs om det blir Hillary Clinton eller Donald Trump som blir USAs nästa president. Då slår Nyheterna och Nyhetsmorgons studior ihop till en valstudio som gör ett 30 timmars valmaraton.

Programmet visas på TV4 och TV4 Play och leds av åtta programledare, plus experter och gäster. Tittarna får också täta rapporter från TV4:s fem korrespondenter på plats i olika delar av USA. 

”Det finns ett stort intresse för det här valet hos våra tittare, och det är inte så märkligt. Det handlar om världens kanske mäktigaste post, och om politik som kan påverka långt utanför USA:s gränser. Men dramat blottar också skarpa skiljelinjer kring grundläggande mänskliga värderingar.”, säger Viveka Hansson, programdirektör nyheter och samhälle på TV4 i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Det finns 2 kommentar på sidan.

Inlagt av Bo Wänerberger tors, 2016-10-27 21:00
Är det verkligen rimligt att en svensk PS-kanal ägnar mer sändningstid åt valvakan i ett - trots allt - främmande land än man ägnar åt valvakan i Sverige? Om detta motiveras av publikens intresse borde man verkligen fundera på varför folk förväntas titta tills ögonen glöder på ett val där man inte har rösträtt, hellre än ett val i sitt hemland. Dessutom undrar jag - mer exakt - vilka "skarpa skiljelinjer kring grundläggande mänskliga värderingar" blottlägger man genom denna bevakning i USA, som INTE finns att blottlägga i Sverige?
Inlagt av Rolf Krohna fre, 2016-10-28 14:10
Det vore väldigt roligt om man kunde få svenska media att lyfta blicken lite högre än att bara konstant och ensidigt dia USA. Värden utanför USA är faktiskt 96% av jordens befolkning, och svenskarnas allmänkunskaper om den delen är skrämmande dåliga. Hur många svenskar vet till exempel att man även röstar i Saudiarabien, men bara på lokalnivå, och hur många vet att man röstar väldigt mycket i Kina, men inte på partier. Lite dokumentärer om olika länders politiska system och varför dom har utvecklats som dom gjort historiskt skulle vara väldigt välkommet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies