TV4 får böta för reklam för reklam

17 november, 2017

GRN-beslut Kammarrätten beslutar att TV4 ska betala 50 000 kronor för att kanalens programpresentatör uppmanat tittarna att ”hålla ögonen öppna” inför en ny reklamfilm.

Det var inför premiären av Volvos nya reklamfilm i januari 2016 som TV4s programpresentatör uppmanade tittarna att hålla ögonen öppna i den första pausen. Hon sade också att reklamfilmen som skulle visas ”också är en påminnelse om att tillsammans blir vi bättre”.

Granskningsnämnden för radio och TV fällde TV4 för otillbörligt gynnande av kommersiella intressen och ansökte hos förvaltningsrätten om att TV4 ska betala en särskild avgift på 50 000 kronor. Förvaltningsrätten avslog dock Granskningsnämndens ansökan.

Nämnden överklagade och kammarrätten bifaller nu ansökan.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
GRN-beslut

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies