TV4 ersätter inte Ekeroth för järnrörsfilm

28 januari, 2014

Sverigedemokraten Kent Ekeroth kräver nu även ersättning av TV4 för att kanalen visat den så kallade ”järnrörsfilmen”. Men TV4 tänker inte betala.

"Vi ställer oss på samma sida som övriga publicister som mottagit riksdagsledamot Kent Ekeroths krav via 'bildombudsmannen'. Det går inte att förhålla sig på annat sätt. Det är stötande att ett folkvalt riksdagsparti, som gärna vill ta på sig den demokratiska hatten, försöker få betalt för en film som avslöjar partiföreträdare i färd med att hota och förolämpa människor", skriver Viveka Hansson, programdirektör Nyheter och samhälle på TV4.

Även Aftonbladet chefredaktör Jan Helin, Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski och Svenska Dagbladets chefredaktör Fredric Karén har tidigare sagt nej till liknande krav från Ekeroth.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Sven Essen tis, 2014-01-28 12:00
Jaha--Då har jag skickat i mitt sista klipp..

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies