Gå direkt till textinnehållet

TU välkomnar avvecklingsplan för reklamskatten

I dag lade regeringen fram sin budgetproposition där man bland annat vill ta bort reklamskatten år 2017. TU önskar i en kommmentar att det ska ske tidigare.

Tidningsutgivarnas,TU, VD Jeanette Gustafsdotter menar att reklamskatten är skadlig och hoppas regeringen avvecklar den redan i år.

”TU välkomnar också att regeringen – om än 13 år efter riksdagsbeslutet – nu sätter ner foten och anger en avvecklingsplan för reklamskatten. Det finns dock ingen anledning att vänta till 2017 med detta. Reklamskatten är en skadlig och konkurrenssnedvridande skatt och bör avvecklas redan nu”, säger Jeanette Gustafsdotter i ett uttalande.

TU är positivt till budgetpropositionens klargörande av de uppräkningar av presstödet som tidigare aviserades i vårens presstödsproposition.

Annons Annons

”De är angelägna och det är viktigt att tidnings- och medieföretagen får en hyggligt långsiktig förutsebarhet om spelreglerna. Vi utgår nu från att detta är vad som kommer att gälla”, säger Jeanette Gustafsdotter, VD för TU, i ett pressmeddelande.

Fler avsnitt
Fler videos