Trump förbereder restriktioner mot sociala medier

28 maj, 2020

Donald Trump väntas idag utfärda en presidentorder mot sociala medier, rapporterar amerikanska medier. 

Som Journalisten rapporterade igår befinner sig Donald Trump på krigsstigen mot framför allt Twitter, sedan företaget för första gången faktagranskat och flaggat två av Trumps inlägg som ”potentiellt vilseledande”. 

Idag väntas presidenten göra ett motdrag genom en presidentorder för att begränsa sociala medier som Twitter. Exakt vad ordern kommer att innehålla är okänt, men enligt Washington Post kan det handla om att frånta techbolagen den immunitet de har för innehåll postat på deras plattformar.

Till CNN säger kommunikationschefen för Trumpkampanjen 2016 att Twitters öppna bråk med Trump spelar presidenten rakt i händerna, eftersom det göder den bild han själv odlar av att ha mäktiga medieintressen mot sig.

”De har i princip gett honom en jättestor present”, säger Jason Miller till CNN.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies