FOTO: Tor Johnsson

Torbjörn Nilsson utsedd
till Årets stilist

8 juni, 2017

Journalistens pris Årets stilist 2016 tilldelas Torbjörn Nilsson, frilansjournalist knuten till Expressen.

Motiveringen lyder: ”Torbjörn Nilsson är en av förnyarna av det politiska reportaget i Sverige. Med dramaturgin i strama tyglar målar han en bild av det samtida inrikespolitiska landskapet med plats för dess renässansfurstar, hovnarrar, uppkomlingar, dolkbärare och änglakörer. Även i politiken bor djävulen i detaljerna, och Torbjörn Nilsson har örnblick för detaljer. Om den förhandenvarande intrigen saknar betydelsebärande detaljer skapar han dem själv, av pedagogiska skäl.”

Årets stilist-priset delades ut under en middag på onsdagskvällen. De två andra nominerade till priset i år var Sandra Lund, Arbetet och Per J. Andersson, Vagabond. Även två av tidigare års pristagare Björn af Kleen, Dagens Nyheter och Karin Thunberg, frilans och tidigare Svenska Dagbladet, fanns på plats under prisceremonin.

- Det är jätteroligt att få ta emot priset i det här otroligt hedrande sällskapet. Priset Årets stilist har en funktion, det är bra att det finns ett pris som belönar det vardagliga arbetet och betonar innehållet framför formen, sade Torbjörn Nilsson när han mottog priset.

- Det var också stimulerande att träffas och diskutera stilistik och lyssna till de andra nominerades förhållningssätt till sitt skrivande.

Juryn har bestått av språkprofessor Olle Josephson, kulturjournalist Ulrika Knutson, Journalistens chefredaktör Helena Giertta och Journalistens redaktionschef Qia Rindevall.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies