Kultur- och demokratiminister Amanda Lind. FOTO: Tor Johnsson

Tidningsstöd för varannandagsutdelning

14 september, 2021

Regeringen föreslår utökat mediestöd med 123 miljoner kronor för 2022. UPPDATERAD.

För att tryckta nyhetstidningar ska fortsätta att kunna spridas i områden där tidningsdistributionen påverkats av Postnords kritiserade varannandagsutdelning föreslår regeringen att mediestödsanslaget ökas med 123 miljoner kronor för 2022. Det framgår av ett pressmeddelande från kulturdepartementet.

– Jag är glad att vi med det här förslaget kan möjliggöra att tidningsläsare i glesbygd fortsatt kan få hem sin lokaltidning i brevlådan även kommande år, säger kultur- och demokratiminister Amanda Lind i en kommentar.

Medlen avser åren 2022-2025 och ska därför enligt kulturdepartmentet säkerställa en lösning för daglig distribution av papperstidningar de kommande fyra åren.

Tidningsutgivarnas vd Johan Taubert välkomnar regeringens förslag.

– Det är mycket angeläget från ett medborgar- och demokratiperspektiv att en daglig utdelning av nyhetstidningar fortsatt kan ske. Med detta förslag kan distributionen säkerställas och skadeverkningarna av PostNords agerande begränsas, säger Johan Taubert i en kommentar.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies