Tidningen Ergo läggs ned

17 mars, 2021

Uppsala studentkår har beslutat att avveckla den 97-åriga oberoende kårtidningen Ergo.

Ergo skriver på sin sajt att beslutet kommer från kårpresidiet som fått i uppdrag av styrelsen att se över kansliets kostnader. Ergo är en fristående redaktion med uppdrag att granska kåren och universitetet, med en redaktion på två journalister. Ergo är sedan 2020 en helt digital tidning.

Formellt beslut fattas av kårstyrelsen på måndag. 

Uppsala studentkårs ordförande Jacob Färnert säger till Journalisten att beslutet är ”jobbigt och trist” men nödvändigt.

– Vi har under lång tid haft stora ekonomiska problem, främst beroende på minskade intäkter. Under en tioårsperiod har vi presenterat budgetar som gått en miljon back. Vi har täckt underskottet med hjälp av en reservfond, men den kommer att ta slut. I år vill vi lägga en budget i balans, säger han.

Behöver kåren och universitetet ingen oberoende granskare längre?
– Jo, det finns absolut ett värde i det Ergo gör. Men studenterna behöver också en studentkår. Drar vi i stället ned på den studiebevakande verksamheten kan vi inte fullgöra det uppdrag vi fått från universitetsstyrelsen.

– Det här är den prioritering vi har sett som vägen att gå framåt.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies