Gå direkt till textinnehållet

Tidningarna Kommunaktuellt och Landstingsvärlden går samman

Tidningarna KommunAktuellt och Landstingsvärlden ska läggas ner och ersättas av en ny gemensam tidning för kommuner och landsting.

Tidningarna KommunAktuellt och Landstingsvärlden ska läggas ner och ersättas av en ny gemensam tidning för kommuner och landsting.

Efter att Kommunförbundet och Landstingsförbundet har slagits samman har förbunden beslutat att slå ihop redaktionerna för sina tidningar och producera en ny gemensam tidning. Lena Hörngren, chefredaktör på KommunAktuellt, är den som fått ansvaret att ta fram den ny tidning, som beräknas lanseras vid årsskiftet om ett drygt år. Den nya publikationens uppgift blir att spegla kommun- och landstingssektorn samt att vara ett forum för debatt för dessa, skriver tidningen Kommunaktuellt.

Uppdraget att arbeta fram en ny tidning inleds redan vid kommande månadsskifte och i Lena Hörngrens uppdrag ingår att analysera de olika målgruppernas olika behov, att skissa på organisation, bemanning och ekonomiska ramar för den nya tidningen. Under förberedelsearbetet med den nya gemensamma tidningen kommer Madeleine Pousette, tidigare redaktionschef på KommunAktuellt att vara chefredaktör och ansvarig utgivare för tidningen.

Annons Annons

pf@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos