Zander Angelica Foto Anette Persson FOTO: Anette Persson

”Tidningar behöver inte vara snygga”

19 oktober, 2018

Samtal med Angelica Zander på Jaktmagasinet Big Game kan bli Årets AD. Det blir i så fall inte första gången hon får utmärkelsen.

För elva år sedan blev Angelica Zander utsedd till Årets AD. Då jobbade hon på tidningen Vagabond. När Vagabonds chefredaktör Tobias Bestelid år 2014 startade Jaktmagasinet Big Game anlitade han Zander som art director.

– Jag var med från början och satte själv formen för tidningen. Jag hade ganska fria händer och fick vara med och bestämma tidningens rytm, tempo och till viss del även innehåll, säger hon.

I år har hon åter nominerats till Sveriges Tidskrifters pris Årets AD, den här gången för arbetet med Big Game som har hunnit byta chefredaktör sedan hon började på tidningen.

För att en tidning ska ha en bra design ska det märkas att det är någon som bryr sig om den och har lagt ner tid på den, framhåller Angelica Zander. Målet är inte alltid att göra en snygg tidning.

– Det finns tidningar som behöver vara snygga för att stärka sig hos sin målgrupp. Men det viktigaste är alltid att lyfta fram innehållet och göra det lättillgängligt för läsarna. Formen ska vara ändamålsenlig.

Jagar du själv?

– Nej, jag har inget intresse av att jaga. Jag får ibland höra att jag borde ta jaktlicens, men det är inget som jag planerar att göra.

Hon tillägger att Big Game ändå är en spännande tidning att jobba med då den innehåller långa reportage och mycket berättande i bild.

– Det är också intressant att jobba mot en målgrupp som ligger långt ifrån mig själv.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Samtal med

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies