Text-TV fälld i Granskningsnämnden

21 september, 2016

GRN-beslut Ett Rapport-inslag och en artikel på SVT Text fälls för bristande saklighet i rapporteringen om elöverkänslighet.

Både nyhetsinslaget och text-TV-artikeln inleddes felaktigt med påståendet att elöverkänslighet inte ”kan räknas” respektive ”klassas” som ett funktionshinder av staten.

Till följd av påannonseringen framstod det dessutom i Rapport som att flera svenska kommuner beviljat personer saneringsbidrag på felaktiga grunder. Inte heller för detta finns det grund, menar Granskningnämnden för radio och TV i ett beslut.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.

Inlagt av Jan Lindström fre, 2016-10-14 19:48
En helt obegriplig fällning eftersom det faktiskt helt saknas vetenskapliga belägg för elöverkänslighet. Det är Statens Strålsäkerhetsmyndighet som bevakar detta och denna myndighet utvärderar det vetenskapliga läget regelbundet. Att sanera el pga någons påstådda elöverkänslighet är alltså en helt ovetenskaplig och total felaktig handling. Rapports påannonsering var därför helt riktig och man bör överväga att ompröva GRNs beslut. En enkel kontroll med SSM hade varit på sin plats.
GRN-beslut

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies