Gå direkt till textinnehållet

”Terrordåden i Paris var årets mediehändelse”

Årets mediehändelse var de fruktansvärda terrordåden i Paris. "Rapporteringen visade att kvällstidningarna är överlägset bäst och snabbast när det händer", svarade Anna Bäsén, medicinreporter, Expressen, i Journalistens enkät.

Så här sumerar hon Medieåret 2015:

Årets scoop: Kanske är jag partisk, men jag tycker att Expressens Rumäniengranskning #därförkommertiggarna är en av årets viktigaste publiceringar. 

Årets journalist: Terese Cristiansson som envetet, trovärdigt och med stabilt hög kvalitet rapporterar från konflikthärdar runtom i världen dit få andra journalister tar sig. 

Årets flopp: Största dumstruten går till juryn för stora journalistpriset. Med bara 2 kvinnor av 16 nominerade är det årets mest pinsamma händelse. Det avslöjar hur illa det fortfarande står till med jämställdheten i vår bransch.

Årets flipp: Att Kerstin Weigl på Aftonbladet fick Lukas Bonniers stora journalistpris för sin viktiga och uthålliga granskning av mäns våld mot kvinnor.

Årets drev: Det trillar ofta grodor ur munnen på Åsa Romson, MP. Hon är årets mest påpassade politiker och man bara väntar på att hon ska klanta sig igen. 

Årets mediehändelse: De fruktansvärda terrordåden i Paris. Rapporteringen visade att kvällstidningarna är överlägset bäst och snabbast när det händer.

Årets citat: ”Något blir inte sant bara för att en forskare säger det.” Maria Gunther, DN. 

 

Fler avsnitt
Fler videos