”Terrordåden i Paris
var årets mediehändelse”

23 december, 2015

Årets mediehändelse var de fruktansvärda terrordåden i Paris. "Rapporteringen visade att kvällstidningarna är överlägset bäst och snabbast när det händer", svarade Anna Bäsén, medicinreporter, Expressen, i Journalistens enkät.

Så här sumerar hon Medieåret 2015:


Årets scoop: Kanske är jag partisk, men jag tycker att Expressens Rumäniengranskning #därförkommertiggarna är en av årets viktigaste publiceringar. 

Årets journalist: Terese Cristiansson som envetet, trovärdigt och med stabilt hög kvalitet rapporterar från konflikthärdar runtom i världen dit få andra journalister tar sig. 

Årets flopp: Största dumstruten går till juryn för stora journalistpriset. Med bara 2 kvinnor av 16 nominerade är det årets mest pinsamma händelse. Det avslöjar hur illa det fortfarande står till med jämställdheten i vår bransch.

Årets flipp: Att Kerstin Weigl på Aftonbladet fick Lukas Bonniers stora journalistpris för sin viktiga och uthålliga granskning av mäns våld mot kvinnor.

Årets drev: Det trillar ofta grodor ur munnen på Åsa Romson, MP. Hon är årets mest påpassade politiker och man bara väntar på att hon ska klanta sig igen. 

Årets mediehändelse: De fruktansvärda terrordåden i Paris. Rapporteringen visade att kvällstidningarna är överlägset bäst och snabbast när det händer.

Årets citat: ”Något blir inte sant bara för att en forskare säger det.” Maria Gunther, DN. 

 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies