Telia-beslut välkomnas av Utgivarna

24 oktober, 2018

Telia slutar att erbjuda fri surf för vissa utvalda tjänster. ”Positivt att rätt beslut äntligen är fattat”, kommenterar Utgivarna.

I över två års tid har Telia erbjudit fri surf på vissa utvalda tjänster för sociala medier som Facebook. Organisationen Utgivarna har kritiserat upplägget för att gynna vissa aktörer på bekostnad av medieföretag som telekombolagets kunder inte haft fri surf för.

Tidigare har Telia fått nej till sitt upplägg från Post- och telestyrelsen, men företaget överklagade det beslutet. För en månad sedan slog också Förvaltningsrätten fast att Telias samarbeten bryter mot principen om nätneutralitet och nu står det klart att företaget upphör med dessa.

”Vi beklagar att processen tagit så lång tid, och det är anmärkningsvärt att Telia fortsatt i flera år, trots att de har fått nej tidigare. Men det är positivt att rätt beslut äntligen är fattat och att principen om nätneutralitet därmed hedras”, skriver Utgivarna i en presskommentar.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies