TCO-datorer till alla journalister

27 augusti, 1998

Nu kan journalister köpa en hemdator via TCO. Tjänstemannafacket har träffat avtal med Dell Computer som innebär att alla TCO-medlemmar kan köpa en PC för hemmabruk, antingen kontant eller på avbetalning.

Nu kan journalister köpa en hemdator via TCO. Tjänstemannafacket har träffat avtal med Dell Computer som innebär att alla TCO-medlemmar kan köpa en PC för hemmabruk, antingen kontant eller på avbetalning.

HEMDATOR TCO och Dell Computer erbjuder två datorpaket:

I det ena finns en dator med en 350 MHz Pentium II processor och 64 Mb RAM (arbetsminne), en hårddisk på 6,4 Gb och en 15 tums TCO-godkänd skärm. I paketet ingår också ljudkort, högtalare, cd-spelare, bläckstråleskrivare (färg) och modem (56K).

För den som har större krav finns ett kraftfullare alternativ, det som skiljer är processorns hastighet, en Intel Pentium II 400 MHz-processor med MMX-teknologi och DVD-spelare som även fungerar som cd-spelare. Bildskärmen är på 17 tum.

I båda datorpaketen ingår bland annat Bra Böckers nationalencyklopedi,Windows 98, ett utbildningspaket i datakunskap och tre års Internetabonnemang installerat.

Det går också att variera paketen något, till exempel med en större skärm eller annan skrivare.

Det mindre paketet kostar 15 700 kronor kontant eller 498 kronor i 36 månader (totalt 17 928 kronor på avbetalning) och det större 22 700 kronor kontant eller 721 kronor i 36 månader (totalt 25 956 kronor).

Tre års garanti, service och support ingår också. Datorn levereras hem till dörren, oavsett var man bor. Erbjudandet gäller alla TCO-medlemmar, även studerande och pensionärer.

Hans Lindholm på TCO är en av dem som arbetat med avtalet:

– Det är ett bra erbjudande med trygghetsprofil som inte vänder sig till en datorfreak utan till den som känner sig lite osäker. Vi är väldigt nöjda både med priset och att garanti och support ingår i tre år.

Fack och datorer

Skillnaden mellan TCOs medlemsdator och den s k LO-datorn är att LO-datorn förutsätter att arbetsgivaren äger datorn och hyr ut den till den anställde genom att göra ett bruttolöneavdrag. Efter ett antal år kan datorn köpas loss.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies