Talentum tar över Arbetarskydd

12 december, 2006

Talentum som bland annat ger ut Lag & Avtal övertar Arbetsmiljöverkets tidning Arbetarskydd. Fyra av de åtta journalisterna erbjuds anställning. Både Talentums VD och Arbetsmiljöverkets generaldirektör är nöjda med uppgörelsen.

Talentum som bland annat ger ut Lag & Avtal och Ny teknik övertar Arbetsmiljöverkets tidning Arbetarskydd från och med årsskiftet. Fyra av de åtta journalisterna erbjuds anställning. Både Talentums VD och Arbetsmiljöverkets generaldirektör är nöjda med uppgörelsen.

- Det här är en viktig satsning för oss. Vi gör inte många nyförvärv. Arbetarskydd ligger i samma affärsområde som Lag & Avtal och vi kommer att satsa både på tidningen och webben, säger Christer Björkin, VD vid Talentum.

Fyra av de åtta journalister som idag är anställda på Arbetarskydd kommer att ingå i den nya organisationen.

- De övriga fyra har erbjudits en omställningslösning, säger Christer Björkin och berättar att den nya redaktionen kommer att flytta in i Talentums lokaler vid årskiftet.

Arbetarskydds generaldirektör Kenth Pettersson tycker att uppgörelsen är en bra lösning på Arbetarskydds framtid.

- Det här är en win-win- uppgörelse där alla blir nöjda, säger han.

Han framhåller att de två krav han haft är infriade i och med detta, nämligen att affären var att den skulle godkännas av Arbetarskydds anställda och att tidningen skulle få en ny, seriös ägare. Att hälften av medarbetarna inte erbjuds fortsatt anställning vill han inte kommentera utan hänvisar till den nye ägaren av tidningen, Talentum.

Kenth Pettersson vill heller inte avslöja hur mycket det kostade för förlaget att köpa tidningen Arbetarskydd, men han säger att det är en bra affär för ägaren, staten och skattebetalarna.

- Av olika skäl var vi inte rätt ägare, och särskilt inte nu när vi står inför de neddragningar av vår verksamhet som regeringen föreslagit, konstaterar han.

ik@journalisten.se

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies