Gå direkt till textinnehållet

Sydsvenskan drar in tjänster i Eslöv

Sydsvenskan flyttar minst tre journalister från lokalredaktionen i Eslöv. Enligt chefredaktören Hans Månson var det för svårt att ta marknadsandelar i regionen. För några år sedan utökade Sydsvenskan sin redaktion i Eslöv till sex journalisttjänster. Satsningen dras nu alltså tillbaka. Exakt hur många anställda i Eslöv som berörs är ännu inte bestämt.

Sydsvenskan flyttar minst tre journalister från lokalredaktionen i Eslöv. Enligt chefredaktören Hans Månson var det för svårt att ta marknadsandelar i regionen.

För några år sedan utökade Sydsvenskan sin redaktion i Eslöv till sex journalisttjänster. Satsningen dras nu alltså tillbaka. Exakt hur många anställda i Eslöv som berörs är ännu inte bestämt men klart är att tjänsterna kommer att omdisponeras till Malmös kranskommuner.

Är inte det här att ge upp gentemot Skånska Dagbladet?

Annons Annons

– Vi ger inte upp någonstans, men vi måste konstatera att Skånska Dagbladet är hemskt starkt i regionen, svarar Hans Månson.

Skånska Dagbladet har sedan tidigare haft mer än 50-procentig hushållstäckning i Eslöv-Hörby-Höör-området. Efter Arbetets konkurs hade Sydsvenskan chansen att växa på dessa platser. Men enligt Anders Isberg, lokalredaktör i Eslöv och vice ordförande i Skånska Dagbladets journalistklubb, har hans tidning tagit uppskattningsvis 90 procent av de tidigare Arbetet-läsare på orten som fortsatt att prenumerera på en lokaltidning.

sw@sjf.se

Fler avsnitt
Fler videos