SVT visade bilder på branddrabbad familj

20 december, 2012

GRN-beslut Sveriges Televisions regionala nyhetsprogram ABC visade bilder på en familj som blivit av med sitt hem vid en radhusbrand, utan familjens medgivande. Granskningsnämnden fäller inslaget eftersom det innebar ett intrång i familjens privatliv.

På morgonen den 18 september visade ABC bilder från en radhusbrand i Ekerö. På bilderna fanns en drabbad familj som gick nedför en gata iklädda pyjamas. Kvinnan i familjen anmälde inslaget till Granskningsnämnden, som nu alltså fäller SVT för intrång i familjens privatliv.

SVT uppger för Granskningsnämnden att det var ett misstag att bilden på familjen visades utan att någon från redaktionen hade talat med dem, och missförståndet uppkom enligt SVT på grund av att redaktionen utgick från att den frilansfotograf som sålt materialet hade talat med familjen.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
GRN-beslut

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies