SVT påstod att sjön Torringen torrlagts

30 november, 2017

GRN-beslut SVT Västernorrland frias men kritiseras för att man påstått att ett kraftbolag tömt nästan hela sjön Torringen på vatten.

Inslaget som sändes i april anmäldes av en representant för det kraftbolag som förekom i inslaget. I programmet påstods att bolaget tömt nästan hela sjön Torringen på vatten. Enligt Granskningsnämndens mening har SVT inte visat grund för en sådan beskrivning, och inslaget brast därför i förhållande till kravet på saklighet.

I inslaget medverkade dock ägaren för bolaget och bemötte kritiken och framförde att den låga vattennivån berodde på låg nederbörd. Nämnden anser därför att bristen inte var så allvarlig att den medför att inslaget strider mot kravet på saklighet och väljer att kritisera men fria.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
GRN-beslut

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies