SVT och SR inför restriktioner för Clubhouse

3 mars, 2021

SVT ser flera säkerhetsrisker med appen, men tillåter användning.

SVTs och SRs säkerhetsutredningar om appen Clubhouse som Journalisten berättade om förra veckan är nu klara. Båda företagen inför restriktioner för anställda journalister som vill använda appen. Det rapporterar SVT:

”Vi ser flera säkerhetsrisker. Möjligheten att dela kontaktboken är ett problem. En annan väsentlig risk är att samtalen spelas in och att den som talat inte har någon kontroll över hur inspelningen användas”, säger Peter de Verdier, chef över SVT Säkerhet.

SVT uppmanar anställda att iaktta stor försiktighet gällande information som avhandlas på Clubhouse, och att inte tillgängliggöra sin kontaktlista, samt att rensa telefonen på känsliga kontakter och potentiella källor. Även SR uppmanar anställda att inte dela adressbok eller annan känslig information med appen.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies