SVT i Malmö. FOTO: Tor Johnsson

SVT kortar lokala nyheter

7 januari, 2019

Från och med idag kortar SVT Nyheter de lokala 18.30-sändningarna med tre minuter.

18.30-sändningen flyttas till 18.33 och kortas från 13 till 10 minuter. Samtidigt förlängs de lokala nyheterna i Aktuellt-blocket med en minut, och blir också 10 minuter.

Enligt Christina Ågren som är programchef för lokala nyheter på SVT görs förändringen för att redaktionerna ska kunna mer tid på journalistik i stället för att göra olika versioner till de olika sändningarna.

– Vi har tidigare haft tre olika format på kvällarna. Det har tagit mycket kraft att göra tre olika versioner. Nu får i stället vi två jämna format. Tiden som använts för att korta inslagen vill vi i stället använda till att skapa mer kvalificerad journalistik och vara mer angelägna, säger Christina Ågren.

Uppgifter till oss gör gällande att det handlar om att flytta ytterligare fokus till online?

– Nej, grundskälet är att ha mer fokus på innehållsproduktion än på paketering.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies