Gå direkt till textinnehållet

SVT-klubben slår tillbaka mot Timbro

Under en debatt om public service roll i SVT förra veckan använde Johan Ingerö från Timbro SVTs journalistklubb som tillhygge mot SVTs programdirektör Jan Helin. Journalistklubbens ordförande Hanna Nyberg betackar sig nu att Timbro för klubbens talan. UPPDATERAD.

”Varför ska jag betala licensen om er egen journalistklubb säger att ni missköter lokaljournalistiken samtidigt som vi får fler deltävlingar i Mello?” sade Johan Ingerö från Timbro under Opinion Live i Sveriges Television i torsdags när han var inbjuden för att debattera public service roll med SVTs programdirektör Jan Helin.

Hanna Nyberg, ordförande i SVTs journalistklubb, skriver i en debattartikel på SVT Nyheter Opinion att Ingerös uttalande är missvisande.

”Det stämmer inte att vi påstått att SVT missköter lokaljournalistiken, tvärtom har exempelvis SVTs Nyheter Väst vunnit fler guldspadar än någon annan lokalredaktion. […] Vi betackar oss för att Timbro för vår talan gentemot en programdirektör på SVT som vi har en öppen kommunikation med”, skriver Hanna Nyberg i debattartikeln.

Annons Annons

UPPDATERING: Johan Ingerö har svarat Hanna Nyberg i en debattartikel på SVT Nyheter Opinion. Han hänvisar där bland annat till en artikel i Journalisten om arbetsbelastningen på journalister på SVTs lokalredaktioner.

Fler avsnitt
Fler videos