Gå direkt till textinnehållet

SVT-klubben: ”Medlemmar kallar det censur”

Petteri Karttunen, ordförande i journalistklubben på SVT och ledamot i förbundsstyrelsen, har tagit emot reaktioner från medlemmar efter att Nordnytt valt att kapa ner en intervju med SVTs VD Eva Hamilton.

Som Journalisten berättade tidigare i dag har ansvarig utgivare på SVT Nordnytt i efterhand beslutat att ta bort en del av en intervju Nordnytts reporter gjorde med SVTs VD Eva Hamilton om just förändringarna i den regionala bevakningen.

Petteri Karttunen, ordförande i journalistklubben på SVT, har fått ta emot reaktioner från SVT-medarbetare som kallar beslutet för censur.

– Just nu finns en stor oro på SVT för hur framtiden kommer att bli för våra regionala nyheter och vilka konsekvenser det får för tittarna. Med anledning av det kan jag förstå att medlemmar instinktivt reagerar och till och med vill kalla det censur, säger Petteri Karttunen.

Annons Annons

– Att en ansvarig utgivare på SVT går in och ändrar i nyhetsinslag och artiklar om situationen på SVT är extra känsligt. Den ansvarige utgivaren måste vara ytterst tydlig med varför ändringen genomförs, för att undvika misstankar om att SVT försöker styra nyhetsrapporteringen om det egna företaget, säger Petteri Karttunen.

Fler avsnitt
Fler videos