SVT håller dörren öppen
för mediegranskning

12 november, 2012

Sveriges Television överväger att åter satsa på mediegranskning, men har inte bestämt sig för i vilken form det ska ske.

I förmiddags anordnade Stiftelsen institutet för mediestudier, Sim(o), ett seminarium i Stockholm i anslutning till att boken Vem granskar granskarna” presenterades. Inför presentationen pläderade Sim(o)s föreståndare Torbjörn von Krogh i Svenska Dagbladet för att SVT åter borde satsa på mediegranskning.

Jan Axelsson, chef för SVT Nyheter & Samhälle, höll under seminariet dörren öppen för att det kan bli verklighet.

– Vi håller på att diskutera programförslag för 2014 och ett av förslagen gäller mediegranskning, säger han till Journalisten.

Axelsson betonar att SVT ännu inte beslutat om att starta ett nytt mediemagasin – eller att inte göra det.

– Det är ett viktigt ämne, men frågan är om det är självklart att det ska behandlas i magasinsform eller om det kan göras inom ramen för befintliga samhälls- och nyhetsprogram.

En annan aspekt som diskuteras inom SVT är om mediegranskning ska skötas internt eller om företaget ska lägga ut ett eventuellt uppdrag på utomstående bolag, som Sveriges Radio gjort med Medierna.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies