Gå direkt till textinnehållet

SVT ger Persson svar på tal

Jan Axelsson, programdirektör för nyheter och sport på SVT, svarar i dag på Göran Perssons kritik mot TV-serien Ordförande Persson på Svenska Dagbladets brännpunktsida. “Vi känner oss inte träffade av Perssons kritik om hård klippning och snuttifiering,” skriver han bland annat.

Jan Axelsson, programdirektör för nyheter och sport på SVT, svarar idag på Göran Perssons kritik mot TV-serien Ordförande Persson på Svenska Dagbladets brännpunktsida. “Vi känner oss inte träffade av Perssons kritik om hård klippning och snuttifiering,” skriver han bland annat.

Jan Axelsson menar att Göran Perssons angrepp på programserien egentligen borde riktas mot hur andra medier förmedlat det som kom fram i serien snarare än om hur SVT valt att redigera materialet.

“De fyra timmarna speglar både sak- och personfrågor på ett brett och representativt sätt”, skriver Jan Axelsson.

“Men Göran Persson har en poäng i att enskildheter och personfrågor dominerat när materialet mals vidare i den omgivande mediala kvarnen. men detta kan ju inte de fyra timmarna TV-dokumentär i SVT skyllas för.” fortsätter han.

Jan Axelsson avslutar sitt inlägg med att konstatera att SVT inte har eftersträvat någon positiv uppskattning av intervjupersonen själv.

ch@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos