Sveriges Tidskrifter: ”Ha en plan B för tryck”

8 januari, 2016

Konkursbegärda tryckeriet Sörmlands Grafiska kommer att ha verksamheten igång i en månad till. Sveriges Tidskrifter uppmanar nu sina medlemmar att skaffa en plan B för att kunna garantera tryckning framöver.
 

Som Journalisten berättade i går har Sörmlands Grafiska begärts i konkurs efter HDs dom om tryckerimomsen. Ett flertal företag har tidigare stämt tryckeriet för att det inte skickat vidare den moms som Skatteverket återbetalat tryckeriet efter momssänkningen för tryckning av tidskrifter och böcker.

Dagens Media redovisar i dag de 21 medieföretag som har pågående mål mot Sörmlands Grafiska i Nyköpings tingsrätt. Bland dem finns tidskrifterna Fokus och Vi samt förlagen Talentum och Egmont.

Sveriges Tidskrifter har varit i kontakt med Sörmlands Grafiskas ledning, som meddelar att verksamheten kommer att fortsätta som vanligt den närmaste månaden, samtidigt som tryckeriet kommer att försöka hitta en köpare till verksamheten.

”Utgången är oviss, och vi rekommenderar våra medlemmar att ha en plan B för tryckning efter denna första månad”, skriver branschorganisationen.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies