Gå direkt till textinnehållet

Sveriges Tidskrifter: ”Ha en plan B för tryck”

Konkursbegärda tryckeriet Sörmlands Grafiska kommer att ha verksamheten igång i en månad till. Sveriges Tidskrifter uppmanar nu sina medlemmar att skaffa en plan B för att kunna garantera tryckning framöver.  

Som Journalisten berättade i går har Sörmlands Grafiska begärts i konkurs efter HDs dom om tryckerimomsen. Ett flertal företag har tidigare stämt tryckeriet för att det inte skickat vidare den moms som Skatteverket återbetalat tryckeriet efter momssänkningen för tryckning av tidskrifter och böcker.

Dagens Media redovisar i dag de 21 medieföretag som har pågående mål mot Sörmlands Grafiska i Nyköpings tingsrätt. Bland dem finns tidskrifterna Fokus och Vi samt förlagen Talentum och Egmont.

Sveriges Tidskrifter har varit i kontakt med Sörmlands Grafiskas ledning, som meddelar att verksamheten kommer att fortsätta som vanligt den närmaste månaden, samtidigt som tryckeriet kommer att försöka hitta en köpare till verksamheten.

Annons Annons

”Utgången är oviss, och vi rekommenderar våra medlemmar att ha en plan B för tryckning efter denna första månad”, skriver branschorganisationen.

Fler videos
Fler avsnitt