FOTO: Skärmdumpar från NYT, BBC, Bild, The Independent

Sveriges bragd en världsnyhet

14 november, 2017

Sveriges insats mot Italien i den avgörande playoffmatchen till Fotbolls-VM ger stort eko i medier över hela världen.

Knappt någon kan ha missat att Sverige, efter en bragdartad försvarsinsats på San Siro i Milano, har kvalificerat sig till Fotbolls-VM i Ryssland nästa sommar. Dubbelmötet som slutade med ett måls övertag för Sverige skickar chockvågor i internationell press - som i dag pryds av gråtbilder på Italiens målvakt Gigi Buffon och jublande svenskar i hög.

The Independent skickade sent igår kväll ut en Breaking News-bulletin i sina sociala medier med röd bottenplatta. ”En kuslig känsla, fylld av misstro och ilska med ett resultat som var otänkbart på förhand", skriver de.

Brittiska BBC vill inte vara sämre. Deras sport-etta pryds i dag av en gråtande Buffon, som nu slutar som Italiens landslagsmålvakt. ”En tårfylld Gianluigi Buffon säger att han är ledsen för hela den italienska fotbollen medan han gick i bräschen för några italienska spelare som pensionerar sig från landslaget”, skriver de.

Även tyska jätten Bild har en gråtande Buffon på tidningsettan. ”Bittere Buffon-Tränen Nach dem WM-aus” skriver de, som kan översättas till ”Bitter Buffon i tårar”.

The New York Times vill inte vara sämre och skriver att trots de 74 000 i publiken som gav sitt stöd till hemmalaget så kunde inte Italien hitta en väg framåt.

Brasiliens största tidning O Globo gör också en stor sak av Sveriges avancemang med sin ”Festen var svensk i Milano”. Al Jazeera vill inte vara sämre och skriver ”en solid svensk laginsats höll stången på San Siro i måndags kväll”.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies