"Sverige Radio har misslyckats"

8 november, 2018

- Sveriges Radio har misslyckats, inte medarbetarna. Det menar Mariela Quintana Melin, sektionsordförande på SR Stockholm, om nedläggningen av P5 STHLM.

 – Vi är förstås oerhört ledsna över det här beskedet. Det försvinner så många duktiga kollegor som har kämpat hårt med agendasättande och nyskapande journalistik för att lyfta den här kanalen, säger Mariela Quintana Melin, sektionsordförande på SR Stockholm.

Mariela Quintana Melin ställdes inför fullbordat faktum i måndags då hon kallades till en MBL-förhandling.

– Jag ser det här som att det är Sveriges Radio som har misslyckats, inte medarbetarna.

Reaktionerna efter beskedet var upprörda, men det kom ändå inte som en total överraskning, enligt Mariela Quintana Melin.

– Det har funnits en känsla och en oro på P5 länge över vad som ska hända med kanalen. Det har varit en otydlig ledning och personalen har ställt många frågor om framtiden och om hur den ser ut.

Den tillsvidareanställda personalen, som är sex personer, kommer att flyttas över till P4. I det förslaget som nu förhandlas kommer det totalt att finnas cirka 40 tjänster på P4. Åtta personer på P5 är anställda på tidsbegränsade kontrakt.

– Det här är ju kollegor till oss som jobbar på P4 också. De tre senaste åren har det sagts att vi är en redaktion som gör journalistik i två kanaler. Så det här är en förlust för P4 också. Vi mister många kompetenta människor.

– Sveriges Radio säger nu att de gör en stor satsning på P4, och visst, det är en satsning på P4, men det är en neddragning med åtta tjänster i det förslaget som ligger nu och ska förhandlas.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies