”Svepskäl för att bli av med Berit Önell”

24 juli, 2014

– Berit Önell är en duktig journalist som stått upp för den svenska grundlagen. Det säger Johannes Isaksson förhandlingschef på Journalistförbundet.

En av anledningarna till att Berit Önell skulle omplaceras till en ny tjänst i Perstorp motiverade arbetsgivaren med att hon gjort JK- och JO-anmälningar och fört ett privat krig mot politikerna i Hässleholm.

Men JK har riktat viss kritik mot att kommunens politiker eftersom de försökt att påverka innehåller i Norra Skåne och inlett en granskning av kommunen diarieföring av mejl som  inte skötts ordentligt.

– Berit Önell anmäler detta till JK, att det möjligen kan vara ett brott mot svensk grundlag. Detta anför arbetsgivaren som skäl varför hon inte kan jobba kvar i Hässleholm. Att det skulle vara ett privat krig som Berit Önell sysslar med är absurt. Det är privatpersoner som kan anmäla till JK, inte företag, säger Johannes Isaksson.

Han menar att hela denna konstruktion att Berit Önell ska omplaceras till Perstorp är ett svepskäl för att bli av med denna.

– Det är tragiskt och pinsamt. Vi har en duktig journalist som stått upp för den svenska grundlagen

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Julia Nilsson. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies