Daniel Persson Mora, Teresa Stenler von Matérn, Fanny Härgestam, Erika Hallhagen, Alexandra Karlsson (sittande). Foto: Magnus Hjalmarson Neideman FOTO: Magnus Hjalmarson Neideman

SvD utökar poddredaktionen

1 december, 2021

Podd blir en del av Svenska Dagbladets kärnverksamhet och tre nya fasta tjänster inrättas.

Poddteamet på SvD växer med tre fasta tjänster och podd blir framgent en del av tidningens kärnverksamhet.

– Det senaste årets framgångar gör satsningen självklar. Ljudformatet passar vår journalistik och lyssnarna tycks älska det vi gör, säger redaktionschef Maria Rimpi i ett pressmeddelande.

SvD lanserade den dagliga nyhetspodden Dagens story i februari och politikpodden Politiken i april.

Teresa Stenler von Matérn, idag redaktör för Dagens story, blir chef på den nya poddavdelningen och kommer att vara involverad i samtliga poddprojekt på tidningen.

Erika Hallhagen, som de senaste åren varit redaktör för SvDs kulturmagasin, går in i en ny roll som programledare och poddredaktör. Hon kommer bland annat att arbeta med Dagens story och satsningen på dokumentära poddar.

Daniel Persson Mora, som varit producent för Dagens story sedan start, går nu in i en ny fast roll som poddproducent, i rollen ingår att arbeta med flera nya poddprojekt som ligger i startgroparna.

SvDs poddteam förstärks också med ytterligare en producent på projektbasis. Sedan tidigare jobbar Fanny Härgestam, Alexandra Karlsson och Gabriella Lahti i teamet.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies