FOTO: Tor Johnsson

SvD rekryterar redigerare

31 maj, 2021

”Printintäkterna ökar”, säger Malin S Ånell, print- och digitaltidningschef på Svenska Dagbladet.

Att flera tidningskoncerner rekryterar reportrar för att stärka bevakningen av framför allt mindre orter kan inte ha undgått någon. Men redigeringsjobben har lyst med sin frånvaro – och i kåren har man talat om ett yrke på utdöende i takt med att koncernerna centraliserat layout till stora redigeringsnav.

Men nu söker Svenska Dagbladet två nya redigerare som också ska ha rollen som kvällsredaktör, för fast anställning. Avsikten med rekryteringarna är att ”ytterligare förbättra paketeringen av journalistiken i papperstidningen, men även att fortsätta satsningen på den digitala tidningen eSvD”, skriver SvD i ett pressmeddelande.

De nya rekryteringarna möjliggörs genom ökade läsarintäkter, enligt SvD.

– Många har förutspått papperstidningens död, men vi ser att våra läsare älskar den tryckta tidningen och förra året ökade intäkter från print för fjärde året i rad, detta på en vikande marknad. Det gör att Svenska Dagbladet nu satsar på och utvecklar den här kanalen för våra läsare, säger Malin S Ånell, print- och digitaltidningschef.

SvD har lejt ut en del av redigeringen till TT, men de nya rekryteringarna medför inte ett minskat utlägg på TT, utan är just en förstärkning, enligt Ånell.

– Det är väldigt roligt att få anställa redigerare igen, säger hon.

Samtidigt stärks SvDs onlinedesk med en webbredaktörstjänst.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies