SvD flyttar kvällsredigeringen till TT

19 oktober, 2015

Svenska Dagbladet kommer att genomföra besparingar som påverkar 6-7 tjänster. Bland annat ska kvällsredigeringen flyttas till TT.

Fyra eller fem av tjänsterna försvinner från redigeringen då kvällsredigeringen flyttas till TT. Ungefär 12-13 redigerare kommer att finnas kvar på SvD efter neddragningarna. Det skriver Dagens Media och Resumé.

”Vi vill ha ett större digitalt fokus och får svårt att få det med mycket printproduktion inhouse. Hittills är vi nöjda med den outsourcing vi har gjort till TT”, säger Fredric Karén till Dagens Media.

"Det är alltid ett trist besked att komma med besparingar, men tittar man på SvD:s strategi så ligger det här helt i nivå med den." säger han till Resumé.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies