Suhonen ska leda ny tankesmedja

26 september, 2012

S-debattören Daniel Suhonen lämnar posten som chefredaktör för magasinet Tiden. I stället ska han starta en ny tankesmedja på uppdrag av ett antal LO-förbund.

Det är fackförbunden Byggnads, Elektrikerna, Fastighets, Målarna och SEKO som nästa år startar en ny, ännu namnlös, tankesmedja. Ansvarig blir Daniel Suhonen, i dag chefredaktör och ansvarig utgivare för den socialdemokratiska tidskriften Tiden.

- Tiden är väldigt viktig och har haft en enorm framgång i sitt segment det senaste året, det är med stort vemod jag lämnar. Men erbjudandet var för spännande och bra för att säga nej till, säger han till Journalisten.

En bidragande faktor till beslutet var Socialdemokraternas beslut att dra ner hans chefredaktörstjänst till en halvtidstjänst, med hänvisning till ekonomiska skäl.

- Jag utgår från att det beslutet handlar om ekonomi, inte politik. Men partiet måste fundera på vad man vill med Tiden. Det vi har gjort har väckt en oerhörd genklang bland de socialdemokratiska gräsrötterna, jag hoppas att partiet tar vara på det, säger Daniel Suhonen.

Den nya tankesmedjan, som även skribenten Victor Bernhardtz rekryterats till, ska bli av ett slag som ännu inte finns i Sverige, hoppas Daniel Suhonen.

- Vi ska inte bara reagera och kommentera på det högersidan gör utan har ambitionen att sätta agendan också.

Bland annat genom journalistik - men inte i form av någon ny pappers- eller webbtidning.

- Det behövs inte primärt fler socialdemokratiska ledarskribenter. Snarare något för dem att skriva om. Vi ska ta fram välunderbyggda underlag som i sin tur kan bli journalistik.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies