Styrelseledamotens kritik mot FGJ-propositionen

21 september, 2017

Bråket i FGJ Tvisten om arvoderad ordförande i Föreningen grävande journalister (FGJ) tar ännu en vändning. En styrelseledarmot riktar nu kritik för hur underlag skickats till styrelsen.

TV4s Sara Recabarren är styrelseledamot i FGJ och vill i ett Facebookinlägg på FGJs sida ge sin bild av den senaste tidens händelser. Där berättar hon bland annat att hon inte var enig när beslutet om platsen för det extra styrelsemötet sattes till en fredagseftermiddag i Göteborg.

Sara Recabarren skriver också att underlaget skickades till styrelsen 01.57 på natten när de skulle fatta beslut klockan 10.00 på förmiddagen.

”Inga bilagor skickades till styrelsen. Jag har ett heltidsjobb och hade därför ingen möjlighet att läsa igenom ordentligt och sätta mig in i propositionen på morgonen. Jag frågade om vi kunde flytta styrelsemötet eftersom underlaget kom mitt i natten. Dessutom ville jag se bilagorna. Terje och några andra i styrelsen ville dock inte flytta på styrelsemötet. Jag valde att inte delta. För mig är det viktigt att de beslut som fattas av styrelsen ska vara det som bäst gynnar medlemmarna. Just nu känner jag mig oroad”, skriver hon.

Ordförande Terje Carlsson svarar på kritiken i ett mejl till Journalisten. Han beklagar att enskilda styrelsemedlemmar "väljer att avstå från att delta i våra sedan lång tid planerade styrelsemöten".

”Sara har framfört sina synpunkter till oss övriga i styrelsen mellan mötena, så vi känner till dem. Jag kan bara beklaga att hon väljer att framföra sina tvivel i ett kommentarsfält i sociala medier istället för att uttrycka dem i ett eget protokollfört yttrande när vi fattar beslut i ämnet. Ingen annan i styrelsen ville flytta mötet. Vi ägnade en stor del av det aktuella mötet åt att diskutera innehållet i propositionen inför det extra årsmötet.”, skriver Carlsson.

 

Taggar: FGJ, kritik
Bråket i FGJ

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies