Gå direkt till textinnehållet

Striden om avgångsvederlagen på Stampen över

De 16 journalister som processat mot Stampen för att få ut sina avgångsvederlag har nått förlikningar med företaget. Det innebär att saken inte kommer att prövas av Arbetsdomstolen.

Journalisten har tidigare berättat om de 16 Stampenjournalister som slutat med avgångsvederlag som sedan inte kunde betalas till fullo efter Stampens rekonstruktion 2016. I april 2017 valde Stampen att stämma Journalistförbundet i Arbetsdomstolen. Journalistförbundet hade ställt krav på totalt drygt 2,2 miljoner kronor för de 16 medlemmarna.

Efter en uppskjuten AD-förhandling i maj i år sattes ett nytt datum till november, men nu har man nått en överenskommelse som innebär att de tidigare anställda får ersättning för en del av avgångsvederlagen som frös inne i samband med rekonstruktionen. Hur mycket pengar det handlar om är hemligt. Var och en av de 16 journalisterna har accepterat förlikningen.

– Jag tror att det var bra för båda parterna. Det har varit en lång process, som pågått i över två år, säger Katarina Dahlskog, förbundsjurist på Journalistförbundet.

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos