Stora läsartapp för dagspressen

4 februari, 2016

Såväl dagspressen som tidskriftsbranschen tappade läsare i stor omfattning under slutet av 2015, visar siffror från Orvesto Konsument.

I stort sett samtliga dagstidningar tappar i räckvidd, i flera fall över tio procent. Dagens Nyheter, Expressen och Göteborgs-Posten minskade räckvidden med tolv procent sista tertialet 2015. Sydsvenskan backade med nästan 20 procent och Aftonbladet med 15 procent. Det skriver Dagens Media.

I tidskriftsbranschen ser det inte heller ljust ut. De stora förlorarna är Filter som tappar 20 procent av läsarna och Offside som tappar 36 procent, skriver Resumé.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Rolf Krohna fre, 2016-02-05 01:23
Är det överhuvudtaget någon som har funderat på varför, och funderat på vad dessa läsare läser idag. Ett par personliga erfarenheter kan jag dela med mig av. Jag sitter varje morgon med kaffet och läser tidningar på läsplattan, en vanlig Samsung. En första sida behöver ungefär 120 rader kod för att fungera. Flera tidningar laddar ner över 2,000 rader kod för att ge mig ”upplevelser”, men det kraschar webb läsaren som helt enkelt inte klarar av anstormningen. Jag läser kanske ett 30 tal artiklar från olika tidningar, jag tänker inte betala 30 prenumerationer för att komma åt dom, jag söker bara rätt på informationen på annat håll. Sedan är jag ganska grundligt trött på alla dessa konstanta vinklingar ”hata kineser, hata ryssar, älska USA”, jag vill ha kvalitets journalism, inte politisk snabbmat. Lägg till att media försöker tvinga mig att läsa reklam jag inte vill läsa, och snoka på mig med kakor. Receptet smakar illa, därför äter konsumenten inte mer.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies