Gå direkt till textinnehållet

Stora Journalistpriset släpper podd

I Stora Journalistprispodden kommer vinnare och nominerade att berätta om det journalistiska arbetet bakom rapporteringen. Först ut är Expressens David Baas.

I dag den 26 maj släpps det första avsnittet av Stora Journalistprispodden, en podcastserie som belyser yrkesprestationerna och hantverket som ligger bakom nomineringarna till Stora Journalistpriset.

– Varje år tar vi del av nya starka journalistiska gärningar i Sverige, och med Stora Journalistpriset belyser vi några av dem. Men det längre formatet, där journalisterna själva kan ge insikt i sitt arbete, och förhoppningsvis på så sätt inspirera framtida vinnare, har vi saknat fram tills nu. Med den här podcasten ändrar vi på det, och låter Sveriges bästa journalister tala till punkt om Sveriges bästa journalistik, säger Magnus Janson, verkställande ledamot, Stora Journalistpriset, i en kommentar.

I de tre första avsnitten möter lyssnarna David Baas, Josefin Sköld respektive Hanna Hellquist.

Annons Annons

I veckan stöptes också juryn i Stora Journalistpriset om. Nya ordinarie ledamöter i juryn är Per T Ohlsson, Sydsvenskan, Unn Edberg, Vi och Vi Media, samt dokumentärjournalisten Anton Berg. Nya suppleanter är Irena Pozar, Veckorevyn,  Jon Mauno Pettersson, Breakit och Hanna Grahn, Borås Tidning.

Fler videos
Fler avsnitt