Gå direkt till textinnehållet

Stor mediebevakning första dagen för terrorrättegången

Första rättegångsdagen mot den terroriståtalade Rakhmat Akilov inleddes på tisdagsmorgonen. Ett åttiotal journalister var ackrediterade men ytterligare ett tiotal kunde komma in på oanvända åhörarbiljetter.

Intresset var stort, men inte överväldigande på första rättegångsdagen i terrormålet mot Akilov. Säkerhetssal ett och två hade tagits i anspråk för rättegången. Åhörarläktaren i sal två var inte mer än halvfull när rättegången satte igång.

Utanför salarna, efter säkerhetsslussen, stod fotografer och försökte få en bild att förmedla till sin publik. Fotospärren var satt långt ifrån själva rättsalarna.

Många medier rapporterade live.

Annons Annons

Men Bo Öhlén, som är fotograf på SVT Stockholm, stod utanför i isregnet för att ta bilder på när åhörare, allmänhet och målsägare kom in genom tingsrätten för senare sändningar.

– Det är inte ett drömjobb att stå här och frysa och försöka få någon att säga något. Några ur allmänheten har svarat på frågor, men de som är målsägande valde jag att inte gå fram till. De var väldigt känslomässigt berörda.

Utomhus hade polisen vidtagit flera säkerhetsåtgärder, såsom kravallstaket och en stor mängd poliser. Men inget av det behövde, enligt Bo Öhlén.

– Det har varit väldigt lugnt.

Förutom Bo Öhlen hade SVT flera andra fotografer på plats.

Fler avsnitt
Fler videos