Bo Öhlén, som är fotograf på SVT Stockholm stod utanför i isregnet för att ta bilder på när åhörare, allmänhet och målsägare kom in genom tingsrätten för senare sändningar. FOTO: Tor Johnsson

Stor mediebevakning första dagen för terrorrättegången

13 februari, 2018

Första rättegångsdagen mot den terroriståtalade Rakhmat Akilov inleddes på tisdagsmorgonen. Ett åttiotal journalister var ackrediterade men ytterligare ett tiotal kunde komma in på oanvända åhörarbiljetter.

Intresset var stort, men inte överväldigande på första rättegångsdagen i terrormålet mot Akilov. Säkerhetssal ett och två hade tagits i anspråk för rättegången. Åhörarläktaren i sal två var inte mer än halvfull när rättegången satte igång.

Utanför salarna, efter säkerhetsslussen, stod fotografer och försökte få en bild att förmedla till sin publik. Fotospärren var satt långt ifrån själva rättsalarna.

Många medier rapporterade live.

Men Bo Öhlén, som är fotograf på SVT Stockholm, stod utanför i isregnet för att ta bilder på när åhörare, allmänhet och målsägare kom in genom tingsrätten för senare sändningar.

– Det är inte ett drömjobb att stå här och frysa och försöka få någon att säga något. Några ur allmänheten har svarat på frågor, men de som är målsägande valde jag att inte gå fram till. De var väldigt känslomässigt berörda.

Utomhus hade polisen vidtagit flera säkerhetsåtgärder, såsom kravallstaket och en stor mängd poliser. Men inget av det behövde, enligt Bo Öhlén.

– Det har varit väldigt lugnt.

Förutom Bo Öhlen hade SVT flera andra fotografer på plats.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies