Stig Fredrikson ny PK-ordförande

19 april, 2004

Aktuellts utrikespolitiske kommentator Stig Fredrikson valdes i kväll till ny ordförande i Publicistklubbens Stockholmskrets, sedan motkandidaten Gunnel Werner dragit tillbaka sin kandidatur.

Aktuellts utrikespolitiske kommentator Stig Fredrikson valdes i kväll till ny ordförande i Publicistklubbens Stockholmskrets, sedan motkandidaten Gunnel Werner dragit tillbaka sin kandidatur.

Ovanligt många hade kommit till Kulturhuset i Stockholm för att bevista PK Stockholms årsmöte. “Ni kommer kanske för att ni hört att det fanns två kandidater”, sade mötesordföranden Jan Lindström, men berättade sedan att den kandidat som en minoritet i valnämnden föreslagit, SVTs Gunnel Werner, valt att dra tillbaka sin kandidatur.

Efter det blev årsmötet nästan parodiskt summariskt: mötesdeltagarna tillfrågades inte ens om det fanns några andra förslag, innan mötesordföranden slog fast att hela styrelsen valts i enlighet med valnämndens förslag.

Därmed ser PK Stockholms nya styrelse ut som följer:

Programsekreterare: Peppe Engberg, frilans.

Sekreterare: Monica Saarinen, Sveriges Radio (omval).

Klubbmästare: Disa Håstad, Dagens Nyheter.

Fondförvaltare: Anders Palmgren, TV4 (omval).

Årsboksansvarig: Jan Lewenhagen, Dagens Nyheter.

Webbredaktör: Kajsa Norell, Sveriges Radio.

Ledamöter: Saam Kapadia, Sveriges Television (omval), Ulla Danné, Svenska Dagbladet, samt Marie-Louise Samuelsson, frilans.

Den sittande valnämnden valde att avgå, varpå mötet beslöt att den nya styrelsen fick i uppdrag att utse en ny valnämnd.

Hela årsmötet var över på mindre än tio minuter.

mj@journalisten.se

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies